2012 Italy Bassano Romano 18

In een mooie Italiaanse villa (Bassono Romano) werden we door Chiara en Nando verwelkomd met een kleine lunch, (7 gangen).

Nando en Chiara wilden de reis naar Nederland maken samen met 2 vrienden, Umberto en Anna.In de avonduren hebben wij bij deze vrienden nogmaals een uitgebreid diner gehad. Umberto had een uitgebreide Karako-installatie, nadat hij diverse liedjes had gezongen, ja je raadt het al, was het onze beurt. Riny zong: Non non ho l'età. Ger wilde eerst niet, maar ja na enkele glazen wijn zong hij: Mamaaaaa, jij bent de liefste moeder van de hele wereld. Daar is een youtube flimpje van, maar niet beschikbaar voor publieke weergave.
Nando, die als hobby schilderden had, was zeer productief, overal in zijn huis hingen en lagen de canvasdoeken en schilderijen. Hij was erg geïnteresseerd in de schilderijen van Rubens en zijn tijdgenoten. Zij hebben in Antwerpen, Gent en Brugge diverse musea bezocht. Nando heeft voor ons een stilleven geschilderd. Een leuke verrassing als je thuiskomt.
Bassano Romano is een middel-eeuwse stad met een oude ommuurde vesting. Hier speelt het leven in de avonduren zich vooral af op straat en op de stoep voor het huis. Een van de avonden waren we getuige van een trouwfeest in oude klederdracht, heel mooi om te zien.
Uiteraard, waren enkele bezoeken aan het nabijgelegen Rome onderdeel van onze reis. Na een van onze reizen kwamen we terug, kregen we de elektrisch bediende toegangspoort niet meer open. Ger is toen met zijn "lenige" lijf aan de zijkant over een van de bossages gekropen, om binnenin de hoofdzekering weer goed te zetten.
Een mooie huizenruil en reis, waarbij wij met veel Italiaanse mensen hebben gesproken. Broer / zwager Pierre heeft ons de laatste week gezelschap gebracht. Ook voor hem een mooie gelegenheid iets van het Romeinse land en Rome te kunnen zien.

Enkele jaren later (2015) toen wij weer een huizenruil hadden in de buurt van Rome, brachten we Nando en Chiara een bezoek. Opnieuw een allerhartelijkst bezoek met heel veel lekker eten. In de namiddag zijn we samen met Nando en Chiara naar diverse lokale winkels gereden voor de barbecue samen met nog 4 andere vrienden. Onderweg dachten we, jee zeg zoveel vlees en wijn, hoe krijgen we dat vanavond op. Het werd die avond nog heel laat. 

 

Omdat de Italianen ook nog enkele dagen wilde verblijven in Amsterdam, hebben we een driehoeksarrangement geregeld met huizenruilers in Amsterdam zie ruil 19.

Geef een reactie