2012 Duitsland Ebersberg 21

Een ruil met een heel bijzondere afloop. Deze keer maken we een reis naar de streek rond München. Het maken van een afspraak voor een ruil met deze Home-linkers verliep niet geheel over rozen. In verband met de werkzaamheden van Michael (journalist) was de begin en eind datum verschillende keren aangepast. Maar goed, wij vertrekken de laatste week van mei richting München om te genieten van de bergen en het boerenland. In een omgebouwde boerenschuur met aanliggende woning hebben we een mooie tijd gehad. De diverse leuke tochten in de omgeving toonden een mooie regio.
Het huis stond midden in een kleine boeren-enclave met alle ochtendlijke geluiden van dien.
Op vrijdag 26 mei keerden wij weer huiswaarts. Bij ons huis aangekomen, zagen wij al direct iets vreemds. Gek, het is net of de mensen niet vertrokken zijn, er lagen nog 'vreemde' kleren en andere spullen.
Nog eens goed gekeken of we ons niet vergist hadden in de datum. Nee, pertinent zeker dat dit was afgesproken.
Eerst nog maar eens een lekker frietje gehaald en opgegeten. Als Ger rond 18:00 uur op de straat staat om het fietsenrek van de auto, te halen, hoort ie: "Meneer kunnen we u helpen?" op zijn Duits. Wat blijkt de Duitse gasten dachten nog 3 dagen te kunnen blijven, ze hadden juist met kinderen afgesproken de volgende dag een uitstapje te maken naar Antwerpen.
De verwarring was ontstaan, dat we een afspraak gemaakt hadden voor een ruil van 14 dagen, maar, die werd op het laatste moment gewijzigd in aankomst op maandag in plaats van vrijdag. Wat nu? We hebben slaapplaatsen genoeg, jullie mogen rustig tot morgen blijven. Nee, nee, ze vonden het zelf zo vervelend, dat ze eigenlijk meteen wilden vertrekken. De kinderen werden gesommeerd al hun speelgoed en andere spullen snel in te pakken.
Gelukkig hadden ze nog wel tijd om iets leuks in ons gastenboek te schrijven. Uit een e-mail enkele dagen later bleek dat ze toch nog waren blijven overnachten in Antwerpen, ze wilden de kinderen heel graag Antwerpen laten zien. Met opnieuw, duizend en een excuus voor de verkeerd begrepen afspraak over de einddatum. De gewijzigde digitale overeenkomst, hadden ze door alle drukte op het werk niet meer gelezen. Tja!!!

Geef een reactie