2013 Italy Oristano 23

Opnieuw een mooie reis van 4 weken naar Sardinië, deze keer naar de westkust. Antonello en Maria-Theresa hebben een 2e huis ('S Arena Scoada) vlak bij het strand. Wij hebben met hen afgesproken, dat we elkaars auto mogen gebruiken. Zij halen ons op van het vliegveld van Alghero. Bij de aankomst zagen we ze eerst niet staan, 2 echt kleine Italianen. De kennismaking was allerhartelijkst met een heerlijke vislunch in een restaurant van hun vrienden.
De stranden van West Sardinië vinden wij minder mooi, maar misschien zijn we ondertussen ook wel een beetje te veel verwend. Vanuit het huisje konden we binnen enkele minuten naar het strand lopen, dat is dan ook wel weer een enorme luxe.

In de 2e week hebben we een ontmoeting met Donatella en Sebastiano Pinna. In het ouderlijke huis van Donatella, verblijven wij samen met hen 3 dagen. Donatella en Sebastiano laten ons de mooiste plekjes van de omgeving ruiken en zien. Wat een allerhartelijkst weerzien met onze Sardijnse vrienden. Het ouderlijk huis, ligt in de pijnboom bossen, in de nabijheid van Argentiera. Je kunt staande voor het huis, de zee ruiken en zien. Nino en Maria de ouders van Donatella, verbleven aan de andere zijde van de woning. Op een van de mooie avonden, mochten we de wijnkelder zien, waar in vroegere jaren diverse likeuren werden gemaakt. In de directe omgeving  van het huis liepen veel wilde zwijnen (cinghiale). Uiteraard wilde Donatella ons eenmaal laten proeven van een wild-zwijn gerecht. Vanwege de sterke smaak heeft Riny er niet al te veel van gegeten. Ger vond het heerlijk.

 De laatste week van de vakantie komt Brigit Kornelis, ons vergezellen. We maken enkele leuke tochtjes over het eiland en zijn vrijwel elke dag op het strand. Op het strand van Marina Torre Grande raken we in gesprek met een visser, die de zee-egels uit het water haalt. Hij snijdt ze open en laat ons alle drie eens proeven.
Bij terugkomst in Nederland horen wij dat Antonello (oud-leraar wiskunde) en Maria-Theresa (oud-lerares Frans) bij toeval via Facebook, een oud-leerlinge van hun hebben ontmoet. Lisa (woonachtig in Breskens) heeft bij hen in de jaren 80 in de klas gezeten, waarna Lisa is geëmigreerd naar Nederland. Wat is de wereld toch klein zo.

Geef een reactie