2014 Nederland Eckelrade 25

14 dagen in het heerlijke land van Zuid Limburg, midden in een klein boerendorpje. We verblijven in een echt Limburgs vakstijl huis. De boer woont gewoon tegenover ons. Zijn buurman heeft een kleine winkel met streekproducten. In het najaar maken ze zelf de Limburgse stroop. Daar kopen we natuurlijk een emmertje van. Buiten staat nog een herstelde met hout gestookte bakoven. Recent bij een van de dorpsfeesten heeft de lokale bakker er nog broden in gebakken. De boomgaard met hele oude grote fruitbomen is heerlijk om in te zitten en om de pruimen en kersen te plukken, maar nog beter is vrijwel elke dag een grote zak kersen te koop rechtstreeks bij een boer. Wat een genot zo'n heerlijke zoete dikke spekkersen. Het Limburgse landschap verkennen we vooral op de fiets. Dan blijkt hoe fijn een e-bike is, met gemak gaan we alle heuvels op.
Pierre komt ook nog enkele dagen logeren, er is voor hem een apart gastenhuis.
De vele klassieke cd's nodigen natuurlijk uit om er een kopietje van te draaien.
Dit dorp is opgenomen in de Amstel Gold race. Dagelijks komen er enkele honderden amateur-wielrenners vlak aan ons raam voorbij.
In Gronsveld ontdekken we een heerlijk restaurant waar je tegen een schappelijke prijs, smaakvol en gezellig kunt eten.

Op een van de foto's ontdekt Pierre, dat een van de bewoners mogelijk vroeger een studiegenoot van hem is geweest. Een latere e-mail uitwisseling bevestigt dit.

Geef een reactie