2015 Italy Borgoratto 28

Een ruil naar het paradijs in Italië. Midden in de bergen van Liguria, vlakbij de bloemenkust hebben we een tijdelijk paradijs. Alleen, veraf van de bewoonde wereld in een schitterend huis in de natuur, met als buurman een oud dierenarts en enkele honderden schapen en geiten. We zijn naar Nice gevlogen waar we Micha en Christata kort hebben gesproken op de luchthaven. Na de kennismaking en  het uitwisselen van de autosleutels en de SIMkaart voor de telefoons vertrekken we richting Italië. De dames hadden ons gewaarschuwd, de laatste 1,5 km is via een bochtig keien pad stijl omhoog. Nou dat hebben we geweten. Riny durfde sommige stukken niet naar beneden te kijken, zo stijl.

Lekker in de avondzon op het terras, met een glaasje wijn, kijken naar de sterrenhemel, met het tingelende geluid van de geitenbellen. In de verte het geluid van de avondbus, die puffend en steunend de bergweg op rijd. Leven als een god in Italië.

Op advies van Micha en Christa, hebben we een zondag pranzo gegeten in een klein naburig dorp Lucinasco. Gezeten op een klein terras, overdekt met druiven en kiwistruiken is het in de warme middagzon goed toeven. Voor €25,00 per persoon inclusief alles, een middag lang lekker genieten van de producten uit de eigen tuin van de restauranthouder. We zouden normaal in zo'n klein dorpje dit restaurant voorbij rijden. Maar ja, een tip van de kenner van de regio, maakt juist het huizenruilen zo leuk en lekker.

Een bezoek aan het nabijgelegen Imperia en een tocht langs de bloemen-riviera hoorde natuurlijk bij deze trip.

Geef een reactie