2016 Italy Laconi 30

Een maand lang op het heerlijk eiland Sardinië, eerst in een huis midden in Sardinië (Laconi), de laatste week opnieuw in Argentiera in het huis van de Pinna familie.
In het heuvelachtige gebied bewonen we tijdelijk een groot luxe huis op de eerste verdieping. De ouders van onze Home-exchangers wonen op de begane grond. Het huis biedt een fantastisch uitzicht op het dorp en bij helder weer kunnen we de Middellandse zee in het westen zien.
De ouders zijn elke dag in de grote groententuin bezig. Meerdere keren troffen we 's ochtends bij het opstaan een grote schaal verse tomaten, courgettes en andere vruchten aan op ons terras. We mochten ook zelf iets pakken uit, maar ja ..... Naast ons huis was een pizzeria, met een groot terras. Je hoefde niet te reserveren, maar het zat wel elke avond vrijwel vol, wat wil je ook met zo'n lekkere pizza's. Deze periode was de periode van diverse processies met paarden en mensen in lokale klederdrachten. In het dorp was een park / oud bos, met schitterende bomen, struiken en waterpartijen. De laatste week, was het wederom extra genieten in het ouderlijke huis van Donatella in Argentiera. Donatella heeft met ons enkele lokale "fabriekjes" bezocht. In een van de 'fabriekjes' worden handmatig traditionele kostuums en petten gemaakt. Ger kreeg als cadeau een mooie Sardijnse pet. In een ander dorp was een fabriek voor traditionele weefproducten, met originele oude weefgetouwen die nog dienst deden. Riny kreeg van Donatella een specifiek Sardijns kunstwerk voor op de toilettafel te leggen.

Blijkbaar heeft vrijwel elk restaurant zijn eigen "stokerij" van locale Limoncello e.d. Bij het aperitief kwamen meer dan eens diverse flessen op tafel, zonder etiket.

Toen Riny met Donatella telefonisch besprak dat het zo moeilijk was om de Sardijnse mensen, het huis en het eiland te verlaten, was haar spontane reactie: "Verander de reservering van de boot en blijf gewoon tot eind oktober."

Geef een reactie