2016 Nederland Amsterdam 31

Een heerlijke week midden in het centrum (Jordaanbuurt) van Amsterdam in een mooi oud historisch grachtenpand.
Wanneer krijg je de gelegenheid zo centraal te genieten van de drukte en mensen in deze oude stad. In de benedenverdieping een grote woon-werk studio, op de 1e eerste verdieping een uitzicht op de Westertoren, de woonboten, voorbijgangers. Zodra je buiten komt het geluid van mensen, de tram, auto's, fietsers en busjes van de couriers-diensten.
Uiteraard brengen we een bezoek aan diverse High-lights van Amsterdam, zoals het Rijksmuseum, de vernieuwde bibliotheek, het concertgebouw, de winkeltjes van de 7 steegjes, het IJ.
Omdat de internetverbinding tussen de benedenverdieping en de bovenverdieping slecht was heeft Ger aangeboden de internetverbinding te verbeteren. Na een succesvolle actie kregen we een dinerbon voor hun lievelingsrestaurant.
Een hypermoderne keuken, met een afwasmachine, die Riny kopzorgen bezorgde. De dames hadden er voor gewaarschuwd, eenmaal dicht, moet ie het volledige programma afwerken. Thuis doen we altijd na het inruimen van enkele kopjes, de vaatwasser dicht. Ja, dan kun je het wel raden, na 3 dagen hebben we de afwasmachine maar niet meer gebruikt. Om veel afwas te besparen zijn we vervolgens vrijwel elke dag gaan eten in een van de heerlijke restaurantjes in de buurt. Dat is natuurlijk een weelde in zo'n buurt, je kunt elke dag kiezen uit een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. 
Marijke en Inge (de home-exchangers) waren zo blij met onze locatie, dat we hebben afgesproken, zomaar nog eens een paar dagen te ruilen. Zij hebben ook eerder al een ruil gehad met de mensen in Bonaire waar we in 2017 naar toegaan. Volgens Marijke en Inge een aanrader.

Geef een reactie