2018 Belgie -Wallonië Bras 40

Van 25 mei tot i juni verblijven wij in een mooie landelijke villa in Wallonië in het kleine plaatsje Bras, vlak aan de grens met Luxemburg en dichtbij Bastogne.
Het huis van Marijse en Remi is versierd met 10 tallen libelle's in allerlei vormen, materialen en kleuren, zelfs het beddengoed is voorzien van libelle figuren. Remi is een fanatiek schilder, hij schildert natuurgetrouw de bijzondere gebouwen en landschappen. De inrichting van het huis is klassiek met veel kleur en bloemen. In de zeer grote tuin staan mooie grote bomen.
Het plaatsje Bastogne hadden we snel gezien, de enige oorlogstank kende we nog van eerdere bezoeken, het centrum viel nogal tegen. De omgeving met vele kleine dorpjes en schitterende vergezichten is zeer mooi en aantrekkelijk voor meerdere tochtjes. Ons viel wel op dat de dorpjes een "doodse indruk" maken, er is geen cafe, winkel, school of gezellig terras.
Een uitje vlak over de grens naar een groot winkelcentrum is natuurlijk heel aantrekkelijk al is het maar vanwege de benzineprijs en de goedkope alcohol.
Het bedevaartplaatsje Clerveaux hebben we ook nog een bezoek gebracht. Ook hier viel ons de overwegende grijze kleur van de huizen en daken op. Het maakt het allemaal wat somber, zeker als het wat donker weer.

In tegenstelling met andere verblijfsperiodes in de Ardennen hebben we nu nauwelijks regen gehad.

 

 

 

 

                     

 

 

     

 

 

 

 

 

Geef een reactie