2019 Nederland Amsterdam 42

Een heerlijk weekje in een mooi appartement vlak bij het centraal station.

Alle luxe in het mooie appartement van Jacobien en alle culturele mogelijkheden vlak bij de hand.
Het appartement is op de bovenste (7e verdieping) in een omgebouwd pakhuis aan de Oostelijke handelskade. Een heel bijzondere plek. De oude structuren van het pakhuis waren nog goed zichtbaar.
We hebben genoten van een prachtig concert in het Concertgebouw, met het groot omroepkoor en de baszanger Dmitry Ulyanov. Ook een onverwacht kerkorgelconcert op de zondagmiddag in de Duif op de Prinsengracht was genieten.
We hebben het weekje Amsterdam ook gebruikt om een bezoek te brengen aan onze Home-Exchange vrienden op de Bloemgracht Inge en Marijke. Inge had heerlijk gekookt. Riny heeft nog nooit eerder gamba's gegeten, maar ze waren heerlijk.

Een bezoek aan het buitengebied Enkhuizen, Hoorn en Edam waren heel leuk om te doen. Wat heeft Nederland toch een mooie dorpjes.
De tip van Jacobien om goedkoop te parkeren op P&R Zeeburg (€1,00 per dag) heeft ons veel geld bespaard.

Bij de kennismaking in Amsterdam, bespraken we ook de zorg voor onze katten en kippen. De kippen mogen in de namiddag naar buiten als haar zoontje dat leuk vindt. "Nou, hij is niet zo'n dierenvriend, hij is dat niet gewend."

Na een weekje in de polder, en veel knuffelen met de katten en achter de kippen aanlopen, was hij helemaal van gedachten veranderd.

 

 


Geef een reactie