2019 Duitsland Königswinter 43

In het Siebengebirge (Königswinter-Ittenbach) hebben we een week verbleven in een sprookjesachtig en mooi gebouwd vakwerkhuis. Het huis had steeds weer nieuwe verrassingen, elke dag opnieuw zagen we weer iets anders of nieuws. We zijn aangekomen op een dag waarin het ’s nachts sneeuwde, we zijn 7 dagen later vertrokken met prachtig zonnig weer. Van de winter – lente – naar de zomer. Ittenbach is een klein dorp gelegen tussen vele mooie bossen, die zich uitstekend lenen voor een mooie wandeltocht of een ritje met de auto. Het nabijgelegen Königswinter met een mooie Rijnboulevard heeft als bekendste hoogtepunt de Drachenfels ruine. Met een tandrad-treintje ga je steil de berg op, boven aangekomen is er een prachtig uitzicht over de Rijn en zijn vele heuvels.
Een bezoek aan Bonn, de oude hoofdstad van West-Duitsland met al zijn ambassade gebouwen is een must.
We wilden nog een bezoek brengen aan het nieuwe winkelcentrum in de buurt van Keulen, maar ja wij als “heidenen” hebben geen erg in de katholieke feestdag “Karfreitag”. In Duitsland is dan alles gesloten. Maar geen probleem, de tuin bij het huis is een prima plek om een zonnige dag door te komen met een mooi boek en een lekker glaasje wijn.
Gelukkig zijn de restaurants wel open, ’s avonds konden we heerlijk genieten van “Deutsche Spargel”.
Het huis was van alle gemakken voorzien, inclusief een groot Espresso-apparaat, die een eigen leven leidde. Van tijd tot tijd, dachten wij dat er iemand in de keuken was. Het apparaat begon dan zelf aan een uitgebreide spoelbeurt.
Overal in het huis, op de meeste gekke plaatsen kwamen we boeken, dvd’s of computerspellen tegen. De 2 katten Louis en Rosalie waren in vergelijking met onze eigen katten, grote monsters. Maar Rosalie kwam regelmatig ’s avonds met een levende muis binnen, dat is wel het voordeel van actieve katten.

Am Wiesenplatzchen
Am Wiesenplatzchen

2 comments

Hallo Ger en Riny
Dat was weer een mooie vakantie he
Mooi de Rijn en de vakwerk huizen en lekker wandelen .
En niet vergeten lekker eten.
Groetjes Oda en Ronny

Hoi Oda en Ronny,
Jullie weten ook hoe mooi dit gebied is, en zeker de lekkere schnitzels.

Riny en Ger

Geef een reactie