2020 Nederland St. Michielsgestel 47

Onze 47e ruil is een bijzondere ruil in een bijzonder jaar.

Begin van dit kalenderjaar boekten wij een bootreis naar Sardinië, voor een verblijf van een hele maand op dit mooie eiland in enkele ruilhuizen tegen “guestpoints” en afronden met verblijf in een B&B.

De uitbraak van het Covid-19 crisis zette al onze plannen op zijn kop, Italië als eerste op slot, Nederland volgde al snel.In augustus stond een mooie wederzijdse ruil gepland, in de buurt van Ravenna. Medio april kregen we bericht dat onze ruilpartner door familieomstandigheden niet kon komen.

Onze dochter Marjolein had met haar man Robert Jan en de kinderen een eerste ruil gepland in Noorwegen. Ook Noorwegen ging op slot. In goed overleg hebben we besloten, wij ruilen met elkaar; wij 3 weken in het Brabantse Land, zij 3 weken aan de Zeeuws Vlaamse kust.

Wij verbleven in 2018 en 2019 tijdens hun vakantie in hun huis om op te passen op Puck, de Berner-Senner hond, Lilly de Engelse korthaar poes en de 2 kippen, het nieuwtje was er wel vanaf. Maar nu na een grondige inpandige renovatie hebben we opnieuw kunnen genieten van de mooie rietgedekte oude monumentale boerderij en de omgeving. De heerlijke peultjes en bladgroenten uit eigen moestuin, bleef een leuke bijkomstigheid tot zolang de groenten door het warme weer gingen doorschieten, we hielden een grote wildernis over.

Omdat fietsen niet mogelijk was door de operatie van Ger in januari hebben we diverse autotochtjes gemaakt in de omgeving, o.a. naar Vught met zijn schitterende bibliotheek in een oude kerk. Ook het mooie bos in de buurt van Oirswijck was een bezoek meer dan waard. Tevens een goede gelegenheid om een dagje naar zuid Limburg – Heerlen te rijden, voor een bezoek aan zus Miriam. Het perceel is groot genoeg, de camper van broer Jos en schoonzus Elly had voldoende ruimte. Hun bezoek gaf een goede gelegenheid om met voldoende afstand even gezellig te kunnen bijkletsen.

Het weer was niet altijd geschikt om buiten te zitten, het was dan ook geen straf om binnen te zitten en via de schitterende surround muziekinstallatie de diverse Mahler en Wagner-opera’s te beluisteren.

Riny ging dagelijks meerdere keren een grote wandeling maken met Puck. Bij een van de wandelingen kwam ze ten val, door een andere hond, die ruzie wilde maken met Puck. Bij thuiskomst was de linker pols dik en pijnlijk. De volgende dag via de huisartsenpost doorgestuurd naar de SEH van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Mevrouw uw pols moet enkele weken in het gips, er zit een breukje in de radius.

We waren al niet zo mobiel, nu vielen alle plannen om erop uit te trekken helemaal in duigen. Gelukkig hadden we genoeg om te lezen en om naar te luisteren.

De dagelijkse foto’s en video’s van onze kleinkinderen, die een geweldige tijd hadden in Breskens  en vooral aan het strand was iets om elke dag naar uit te kijken. De kleinkinderen vonden de grote kuikens, ’s avonds vrijlopend in de boomgaard zo leuk, dat ze na de vakantie in Breskens de kuikens mochten laten overbrengen naar hun eigen huis. En dat er ook een haantje bij was, was helemaal niet erg, zij wilden zelf ook kuikens laten uitbroeden! Ze hadden het geluk, dat er tijdens de vakantie ook nog 2 kuikens zijn geboren.

Aan Breskens zullen zij nog heel lang leuke herinneringen overhouden.  

De referenties die de kleinkinderen in ons gastenboek hebben geschreven, zijn hartverwarmend. Dat we 3 weken later nog een autootje of schelpen vinden op een onverwachte plek, dat zijn de charmes van ruilen.

2 comments

Wat een mooi verhaal Ger jammer voor Riny haar pols .
Is gelukkig al aan de betere hand .
Maar jullie hebben ook nog genoten .
En het gezin van Marjolein helemaal wat hebben die genoten .
In Ons Zeeuws -Vlaanderen leuk dat ze het weer ontdekt hebben.
Dat het hier goed vertoeven is en zeker in jullie huis .
Groetjes Oda en Ronny

Hoi Oda en Ronny, bedankt voor je lieve bericht. Marjolein wil het volgende jaar weer dezelfde ruil doen, zo leuk vonden ze het.

Geef een reactie