2021 Nederland Maarssen 48

Eindelijk weer eens een huizenruil. Door de corona zijn we zeer terughoudend geweest in het accepteren van een ruilverzoek.

Nu we zelf beiden gevaccineerd zijn, mocht en durfden we weer op reis te gaan. Het verzoek van Sybren en Pascale om 14 dagen naar de Vechtstreek te gaan sprak ons zeer aan.

Voor hen was het extra spannend, het was hun eerste ruil. Om elkaar te leren kennen om nog wat dingen door te spreken, hebben we Sybren, Pascale en de 3 kinderen de eerste dag ontmoet in ons huis. Tijdens de lunch was er volop gelegenheid om alle vragen te beantwoorden.

Behalve de 3 kinderen kwamen er ook nog 4 honden en 2 paarden mee. De paarden logeerden in een manege in Nieuwvliet.

Zelf hebben we sinds enkele maanden een Friese Stabij (Eva), voor ons was het ook even aftasten, hoe gaat het samen met haar tijdens een uitwisseling.

Het huis in Maarsen (genaamd het zwarte varken) ligt vlak langs de Vecht, met een prachtig uitzicht op de Vecht en de bloemrijke oevers. Zoveel bloeiende Hortensia’s hebben we nog nooit gezien. Vanaf het balkon op de eerste verdieping konden we elke dag genieten van de voorbij varende boten en de vogels op het water en de polders. Een van de dagen spotten we zelfs 6 ooievaars en 2 reigers vlak bij elkaar. Bij deze ruil mochten we ook gebruik maken van de sloep. Gelukkig kwamen Bart en Keetie over uit Engeland om ons te helpen met de sloep. Samen met hen hebben we 2 leuke tochten gemaakt over de Vecht. Een richting Utrecht, de volgende dag via smalle sluisjes en kanalen richting de Loosdrechtse plassen. Enkele dagen later kwamen Marjolein en Robert-Jan met de kinderen. Helaas was het weer die dag minder stabiel, toch hebben we met zijn allen het aangedurfd een tochtje over de Vecht te maken. Voor de kleinkinderen een bijzondere belevenis. De mooie tuin nodigde regelmatig uit voor een ontbijt buiten of een diner in het avondlicht. In de directe omgeving waren er prachtige huizen – villa’s met de karakteristieke theehuizen. De vele hortensia’s in allerlei kleuren waren een lust voor het oog. Het nabij gelegen wandelpad langs de Vecht maakte een wandeling met Eva dagelijks tot een leuke uitstap. Dat je dan direct in een heel mooi park komt met oude dikke bomen was gewoon echt een cadeautje. Een wandeling richting de oude binnenstad van Maarssen kon ook heel leuk langs de Vecht. Bij het cafe het Schippertje hebben we regelmatig gekeken naar de luxe jachten en simpele rubber bootjes, die moesten wachten voor de ophaalbrug.

Een bezoek aan het bos van het slot Zuylen kreeg nog een verrassende afsluiting, we hoorden van de boswachter, dat je NIET in het bos mag lopen met een hond. Maar ja, ik zie dat u hulp nodig heeft van een “hulphond” dan mag het wel. Een bezoek aan het pittoreske Vreeland en het mooie kasteel Haar in Haarzuilens maakte onze vakantie compleet.

1 comment

Weer mooie foto’s Ger prachtige omgeving.,inderdaad een mooi bos en kasteel .
Ger Riny en Eva jullie hebben samen met jullie kinderen
Lekker genoten. Groetjes

Geef een reactie