2021 Nederland Wormerveer 49

Onze ruil met Iet&Jo is heel plezierig verlopen.

Het mooie klassiek gebouwde herenhuis heeft vele mooie details, verborgen hoekjes en kasten.

De ruime kamers boden veel ruimte en waren mooi ingericht. De keuken was heel goed ingericht, van alle gemakken voorzien en met keukengerei waarvan we ons afvroegen wat moet je daar nou mee doen. Wij hebben ook contact gehad met de buren, zij waren zeer behulpzaam. Het kleine stadstuintje hebben we weinig kunnen benutten, door het herfstweer. Het huis ligt midden in een woonwijk, voor het parkeren van de auto was er in de nabijheid van de woning altijd wel een plekje. Onze hond Eva moest er wel aan wennen, dat er in de wijk maar enkele kleine grasstroken waren waarop ze haar behoefte kon doen. En voor de baasjes natuurlijk was het ook wennen om steeds alles op te ruimen en weg te gooien. Hier in de polder doen we dat anders. Eva moest wel elke dag even met de poten op de vensterbank of vanaf de bank de boel goed in de gaten houden. In zo’n straat valt er natuurlijk altijd wel wat te zien. Als er dan ’s ochtends vroeg een voor haar vreemde apparaat door de kamer gaat bewegen, moet je natuurlijk wel heel hard blaffen. Gelukkig kon de robot stofzuiger ook handmatig aan / uit worden gezet.

Dat Nederland ook mooie dingen te bieden heeft bleek maar weer eens. Uiteraard via de verkeerde kant (via de navigatie over het fietspad) naar de Zaanse Schans met zijn mooie Hollandse molens. Als echte toerist brachten we een bezoek aan Volendam, Marken, Alkmaar. Maar vooral de vele beekjes tussen de weilanden met een heel hoge waterstand bleef onze aandacht houden.

Eva, onze Friese Staby en wij genoten van de vele wandelingen in de duinen bij Kennemer Land en Schoorl. In zo’n groot natuurgebied kun je natuurlijk gemakkelijk verdwalen, maar och een onverwachte wandeling over smalle geitenpaadjes waar geen mens loopt, duin op duin af, zeker weten dat je na de volgende duin weer een goed pad ziet, een hek over moeten klimmen waar een bord bij staat “Pas op gevaarlijke runderen” op je oude dag maak je dat allemaal mee.

Ook de wandeling in het nabijgelegen natuurgebied Het Twiske was fijn om te doen.

Bij thuiskomst was er een bijzonder verrassing. Iet&Jo hadden een heel mooi bloemstuk en een heerlijke lasagneschotel voor ons gemaakt.

Geef een reactie