2022 Duitsland Allensbach 53

Op verzoek van Matthias en Jana ruilden we eind augustus begin september met hen in Allensbach, een dorp gelegen aan de Bodensee, dichtbij Konstanz en de Zwitserse grens.

Allensbach is een langgerekt dorp met in de oude kern, diverse mooie oude vakwerkhuizen en een klassieke kerktoren met bolvorm. Vanaf het balkon op de eerste verdieping hadden we een schitterend uitzicht over de Bodensee met aan de overzijde van het meer de Zwitserse bergen. Op loopafstand van het huis kwamen we via een lage spoorwegtunnel en een smal pad bij de oevers van het meer. Eva kon haar lol op met het ophalen van een stok. De oevers zijn bedekt met stenen en ze zijn de eerste 20 meter heel ondiep. De omgeving heeft een zeer zacht klimaat, in diverse tuinen en parken stonden mooie bananenbomen.  Veel van de oevers aan de Bodensee zijn privéterrein. Een leuke wandeling maken langs het meer, kan alleen via enkele parken.

Het huis was een nieuwbouw huis met 2 verdiepingen gelegen in een sjieke wijk. Voorzien van veel moderne technieken en domotica, maar vooral heel veel kastladen. Het duurde even voor we onze weg konden vinden in het huis.

Als snel kwamen we erachter dat Duitsland niet echt hond-vriendelijk is. Bij diverse winkels – eetgelegenheden mocht Eva niet mee naar binnen. Als we ergens bij een strand wilden gaan wandelen, stond er meestal een bord, verboden voor honden. Gelukkig waren er in de directe omgeving wel heel veel mooie loof~ en dennenbossen. Het zal wel het Duitse gevoel voor “Ordnung” zijn, maar ook hier merkten we dat honden “vreemde” dieren zijn. Bij elke bosingang staat een vuilnisbak met plastic zakjes voor het opruimen van de hondenpoep. Net alsof alle loslopende wilde varkens – reëen en konijntjes geen drollen laten liggen.

Een bezoek aan de mooie binnenstad van Konstanz was een leuke uitstap. Ook de rit naar de hoge bergen en oogverblindende groene dalen in Zwitserland was heel mooi.

Opmerkelijk blijft het dat het digitale betalingsverkeer nog niet overal is ingeburgerd. Bij de bakker in het dorp bestelde ik een paar heerlijke koeken en een zwartbrood. Toen ik wilde betalen met mijn I-Watch wees de winkeldame mij op het etiket “alleen contante betaling”. Ook de betaalde toegang voor het toilet kan alleen met muntjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*********************************

2 comments

Echt mooi daar is mooie natuur .
De bergen vindt ik altijd mooi en de Bodensee ook mooi

Dag Oda,

Dank je wel, alles heel groen daar.

Ger

Geef een reactie