2023 Frankrijk Bourg en Bresse 57

Vanuit een koud en nat Nederland vertrokken we 18 augustus naar Frankrijk,  Saint Dennis on Bourg een klein dorpje dichtbij Bourg en Bresse. Het was even puzzelen met het zoeken van de sleutels, uiteindelijk lukte het ons de remote-controle van de poort te vinden en de huissleutels hoog verstopt in een vogelhuisje. Een prachtige zuid-Franse villa met een mooie grote tuin, omringd door een veelheid van zuiderse bomen. Mooie dennen en cipressen, inclusief enkele eekhoorns. Van 18 graden in Nederland naar 38 graden is wel een groot verschil, dat was wel heel veel wennen. Maar goed we hadden aanwijzingen gekregen om “de warmte te managen”.

Het mooie grote zwembad nodigde uit om verkoeling te zoeken, maar daar dachten de muggen anders over. De vrouwelijke muggen op zoek naar vers bloed, hadden aan ons voldoende huid om zich lekker vol te zuigen. Met de aanwijzing dat er ook tijgermuggen waren, verminderde al snel ons zwemplezier. Het is altijd een droom geweest om bij ons eigen huis een zwembad aan te leggen, maar gelet op al het bijkomende werk, wegscheppen van naalden en bladeren op het wateroppervlakte, zuurgraad en chloorgehalte in laboratoriumbuisjes meten, in de kelder diverse pompen en kleppen regelen. Nee dat gaan we maar niet meer doen bij ons huis.

Eva had haar eigen bamboebos, met meters hoge bamboe stengels. Met een heel mooi terras en lekker warme zwoele avonden was het natuurlijk goed toeven tot in de kleine uurtjes.

De vlakbij gelegen kerk, liet elk half uur de klokken 2x bengelen, ook in de nacht. Met een langdurig “concert” op de vroege zondagmorgen.  

Gelukkig koelde het de 2e week van onze vakantie iets meer af naar voor ons gewone temperaturen. Op aanwijzing van Marie en Samuel hebben we enkele leuke dorpjes in de omgeving bezocht. Châtillon sur Challaronne met zijn prachtige 17e eeuwse overdekte marktplaats Pérouges met zijn keienstraatjes en oude gevels en mooie viaduc de Cize-Bolozon.

 

 

1 comment

Weer een mooi avontuur Ger en Riny.
Mooie dorpjes, maar kan ook te warm zijn hè.
Jammer van het zwembad was vast heerlijk om af te koelen

Geef een reactie