2009 France Paris 6

Vrijwel midden in het centrum van Parijs een mooi luxe appartement in een heel sjieke wijk voor een weekje. Een appartement op de 4e verdieping met zo’n echte Parijse ijzeren liftkooi.

De kinderen van onze ruilgasten waren er zeer verbaasd over, dat je in Breskens zomaar kunt fietsen op straat en dat ze in de tuin en de boomgaard met de bal mochten spelen.
De Franse dame, schreef in haar e-mail vlak voor dat ze naar ons toekwamen: “Ze had het huis nog extra mooi gemaakt met enkele bloemen aan de ramen”. OK in elke raambak 5 geraniums. Op mijn terras stonden inmiddels 35 geraniums en 20 fuchsia’s in de bloei.

Nog 3 bijzondere ervaringen:
1) Deze mensen hebben ons ontvangen, uiteraard kregen we een heerlijke bakje koffie. Toen zij vertrokken waren, wilde ik nog een kopje koffie. Ik kon nergens de koffie meer vinden. Pas 2 dagen later ’s avonds bij het koken zag ik dat de koffie in een blik in de koelkast stond.
2) Na een stadswandeling dronken we een glas wijn op een nabijgelegen terras. Riny ontdekte later, dat ze haar schoudertas had laten liggen.  Ze rende heel hard 500 meter terug naar het tafeltje, waar 3 lachende allochtonen jongens, zeiden: “Mevrouw, fijn dat u weer terug bent, wij hebben op uw tas gepast.”
3) Op een ochtend kregen we van de Franse dame een verontrustend telefoontje, tijdens het stoeien had een van de kinderen, per ongeluk een lamp omgestoten. De glazen kap was kapot. Zij wilde per sé dat haar zoon de kosten van die lamp vergoedde. Zij verexcuseerde zich wel 10 keer. Zij had de kinderen nog zo op het hart gedrukt, voorzichtig te zijn met andermans spullen.
Uiteraard wilden wij geen vergoeding. Bij thuiskomst lag er €100,00 op de tafel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie