2009 Italy Cerenova 9

In deze Italiaanse villa, waren we beschermd door een echte “Wolf”. Deze villa lag op een ommuurd terrein, waar ook de ouders van Christiana een huis hadden. Met hen hadden we vrijwel dagelijks contact, voor Riny een mooie gelegenheid om haar Italiaans te oefenen. Cerenova ligt dicht bij Pavia in het stroomgebied van de po. In deze periode zijn de temperaturen hoog tot zeer hoog 30 -35 graden. Meer dan eens zijn we een stukje met de auto gaan rijden, met de airco aan om een beetje af te koelen. Overdag warm, oké, maar ’s nachts koelde het vrijwel niet af, dan wordt het slapen toch wel heel lastig en zweterig.

In de buurt Pavia bezochten we een heel mooi klooster (Certosa di Pavia), met aan de voorzijde een gevel, met ongekend fijn snijwerk in het marmer.

Ook was er in de buurt een dorp met een grote groep lepelaars, nabij een aangrenzend dierenpark. Weet je hoe schildpadden “het doen?”  Heeeeeeeeeel langzaam, met veel gekreun.

De lupo was handtam, maar van vreemden moest hij echt niets hebben.Naar alles loeide ie als een echte wolf, de vuilnisauto, voorbijgangers.

 

Omdat de temperaturen overdag heel hoog zijn gaan we met de moeder van Christiana naar een appartement in Fivizzano een bergdorpje in de buurt van La Spezia, daar is het lekker koel, in ieder geval ’s nachts. Voor het eerst kunnen we “genieten”van de karaokekunsten van de Italianen. Vlakbij is een cafe met een groot terras. Tot ’s nachts 4.00 uur horen we alle Napolitaanse en andere Italiaanse liederen van de top 1000 voorbij komen.

De vader van onze Italiaanse gast, een trotse verzamelaar van oude Italiaanse automerken. Zo’n mooi gestylede Italiaanse auto blijft een streling voor het oog. Door de ouders waren we uitgenodigd voor een diner in een dorp 60km verderop. Met 200km over de autoweg in een dikke BMW is niet echt ons ding. Ik vroeg of hij weleens aangehouden was, door de politie. Ja, natuurlijk, maar voor een briefje van €100,00 achter je rijbewijs zijn ze zeer gevoelig. Je moet het niet te opzichtig in je portefeuille steken, dan zijn ze beledigd. OK, maar ik houd me toch maar liever aan de snelheid.

 

 

 

 

Geef een reactie